Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Artykuły
Kwantowa rzeczywistość - dr Danuta Adamska-Rutkowska
Przekłamane przekazy chrześcijaństwa - Igor Witkowski
Instrukcje przebudzenia - Igor Witkowski
Produkt dnia
Poszukiwacze zaginionej wiedzy
Poszukiwacze zaginionej wiedzy
39,80 zł 19,90 zł
egz.

Żywność fermentowana i probiotyczna

zywnosc_fermentowana_i_probiotyczna.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 29,20 zł 34,30 zł 29.20
quantity egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.
Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata.
Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem.
Trwale, smacznie, zdrowo. 

Autor: Michael Dietz
Tłumacz: Małgorzata Rzepka

Dane techniczne

Autor Michael Dietz
Tłumacz Małgorzata Rzepka
Data wydania 2017, Marzec
Numer wydania 1
ISBN 9788365404572
Liczba stron 124
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Sztuka fermentacji
Sztuka fermentacji
79,90 zł 67,90 zł
egz.
Huba brzozowa, dziegieć i sok z cytryny
Huba brzozowa, dziegieć i sok z cytryny
14,90 zł 11,90 zł
egz.
Zdrowy brud
Zdrowy brud
39,90 zł 33,90 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl