Newsletter
Podaj swój e-mail, jeżeli interesują Cię informacje o nowościach i promocjach.
Artykuły
Kwantowa rzeczywistość - dr Danuta Adamska-Rutkowska
Przekłamane przekazy chrześcijaństwa - Igor Witkowski
Instrukcje przebudzenia - Igor Witkowski
Produkt dnia
Zapomniana cywilizacja
Zapomniana cywilizacja
59,80 zł 24,90 zł
egz.
Zakazana historia ludzkości
Zakazana historia ludzkości
59,80 zł 24,90 zł
egz.

Żywność fermentowana i probiotyczna

zywnosc_fermentowana_i_probiotyczna.jpg
  • promocja
Dostępność: średnia ilość
Wysyłka w: 48 godzin
Cena: 29,20 zł 34,30 zł 29.20
quantity egz.
dodaj do przechowalni

Opis

Jeszcze sto lat temu prawie każdy miał w swojej piwnicy naczynia do fermentacji i przygotowywał w nich różne produkty. Ta tradycyjna i zdrowa metoda konserwowania potraw obecnie wraca do łask. Fermentacja to proces, w którym mikroorganizmy przetrawiają do pewnego stopnia produkty spożywcze i przez to poprawiają wartość i przyswajalność znajdujących się w nich substancji odżywczych.
Współczesne zwyczaje żywieniowe są odpowiedzialne za wszelkie problemy trawienne. Idealnym rozwiązaniem jest spożywanie żywności fermentowanej i probiotycznej, która zawiera żywe bakterie kwasu mlekowego i przez długie miesiące zachowuje witaminy i enzymy. Potrawy są lekkostrawne oraz wspierają florę bakteryjną jelit, a tym samym układ odpornościowy. Teraz i Ty odkryjesz ponad 30 przepisów na trwałe potrawy zaczerpnięte z różnych regionów świata.
Dzięki tej książce samodzielnie przygotujesz zdrowe pikle, kimchi, sunomono czy tofu. Poznasz tajniki kiszenia i marynowania popularnych warzyw takich jak kapusta, marchew czy buraki. Te i wiele innych produktów poprawiają wchłanialność witamin i żelaza. W znaczący sposób pobudzają trawinie tłuszczów i białka. Pozytywnie wpływają na przepływ krwi w jelitach, aktywują pracę trzustki i oczyszczają krew. Żywność fermentowana i probiotyczna w dużym stopniu poprawia pracę mózgu i uspokaja system nerwowy. Dzięki niej oczyścisz organizm ze środków konserwujących, wzmacniaczy smaku oraz innych składników, które spożywałeś wraz ze sztucznie przetworzonym pokarmem.
Trwale, smacznie, zdrowo. 

Autor: Michael Dietz
Tłumacz: Małgorzata Rzepka

Dane techniczne

Autor Michael Dietz
Tłumacz Małgorzata Rzepka
Data wydania 2017, Marzec
Numer wydania 1
ISBN 9788365404572
Liczba stron 124
Wymiary 145 x 205 mm
Okładka miękka

Opinie o produkcie (0)

Inni kupili również
Leczenie burakiem.150 przepisów i porad
Leczenie burakiem.150 przepisów i porad
29,00 zł 24,50 zł
egz.
Sztuka fermentacji
Sztuka fermentacji
79,90 zł 67,90 zł
egz.
Dzika fermentacja
Dzika fermentacja
49,90 zł 42,40 zł
egz.
Zdrowy brud
Zdrowy brud
39,90 zł 33,90 zł
egz.
do góry
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl